Preskoči na vsebino

Pustolovščina poljubov

Foto: Ljubljanski grad

Na Ljubljanskem gradu v Galeriji S je od 13. februarja do 31. maja 2015 brezplačno na ogled fotografska zbirka Muzeja novejše zgodovine Slovenije Pustolovščina poljubov.

Muzej novejše zgodovine Slovenije in njegova bogata zbirka fotografij nam odpirata brezštevilna okna v slovensko zgodovino. Tokrat nam izbrane fotografije omogočajo vpogled v intimnejšo sfero življenja – v tisto, v kateri se dogajajo poljubi. Razstava je poskus rekonstrukcije razumevanja in odnosov do poljuba v zadnjem stoletju, v času velikih zgodovinskih dogodkov, pa tudi daleč na obrobju velikih zgodb 20. stoletja.

Na fotografijah se poljubljajo znani in neznani ljudje, otroci in odrasli; v poljubih niso udeleženi samo ljudje, ampak tudi predmeti in živali. So poljubi, ki pišejo zgodovino ljubezni, sreče, zmag, naklonjenosti … ali pa zgolj zapovedanega protokola svojega časa. Razstava želi biti veselo potovanje v zgodovino poljubljanja, obenem pa bi rada spodbudila temeljne vrednote, ki jih povezujemo z ljubeznijo, prijateljstvom in spoštovanjem.

Razstava je na ogled brezplačno od 10.00 do 18.00 ure.